Informatie Bureau Meinsma | terug

Wat doet bureau Meinsma?

Op het bureau gebeurt alles - van het begin tot het eind  - dat betrekking heeft met het maken van boeken en rapporten. Het is op elk moment in het proces in te inschakelen.

Meestal gaat het om het uitvoeren van onderzoek, zoals bij De logica van de lelijkheid. Dat betreft dan het hele proces: van het oprationaliseren van de vraag tot en met de promotie van het rapport.

Soms doe ik alleen de eindredactie en/of de productie van een boek. Vooral waar meerdere mensen al tekst hebben voorbereid, word ik nog wel eens gevraagd er een lopend, goed leesbaar verhaal van te maken, zoals bij De Schoonheid van Amsterdam.

Maar het gebeurt ook dat er advies wordt gevraagd, zoals bij De groene oever van het IJ en bij Vergrijzing, een uitdaging voor de woningmarkt.

Niet zelden begint het met – in overleg – het ontwikkelenvan een idee. Dan neem ik desgevraagd de organisatie op me en zorg voor de verslaglegging, zoals bij Archtectes en Altijd op reis.

Wie mij kent vraagt me iets te structureren.

De laatste tijd word ik steeds vaker benaderd om een journalistieke bijdrage te leveren aan krant, tijdschrift of publicatie.

 

Met welke onderwerpen houd ik mij het meeste bezig:

Ruimtelijke ordening en grondbeleid

Demografie

Volkshuisvesting

Architectuur en welstand

Wetenschap

Amsterdam

Water

Milieu

Kunst

 

Samenwerken

Vaak werk ik voor een project tijdelijk met iemand samen.

Voor de productiekant wend ik mij tot een aantal zeer gekwalificeerde vormgevers en eindredacteuren, die aan iedere productie de extra kwaliteit toevoegen, die nodig is voor een succes.

Tekenend is wellicht dat opdrachtgevers vaak terugkomen.

 

 

 

 

 
 
Bureau Meinsma - Zandstraat 13 - 1011 HJ AMSTERDAM - telefoon: 020-6264773 - e-mail: meinsma@xs4all.nl